7 FPJA Awards

7 FPJA Awards

Gepubliceerd op

Fotowedstrijden

Om heel eerlijk te zijn had ik mij voorgenomen om niet meer mee te doen aan fotowedstrijden. Er zijn er veel te veel en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ik heb dan ook lang getwijfeld toen ik vorig jaar bericht kreeg van de Family Photojournalist Association of ik interesse had om lid te worden. Na een tijdje de kat uit de boom gekeken te hebben, heb ik besloten om het toch een kans te geven. Het is namelijk een wedstrijd speciaal voor documentaire familiefotografen en daardoor eigenlijk ook een wedstrijd die precies bij mij past. Wat deze wedstrijd bijzonder maakt, is dat de foto’s worden beoordeeld door internationaal gerenommeerde fotojournalisten en editors.
 

7 FPJA awards

Afgelopen ronde was mijn vuurdoop en heb ik voor het eerst meegedaan. en dat leverde niet 1, niet 2, maar 7 Awards op!
 
twee in de familie categorie en vijf in de geboortecategorie waar ik super trots op ben natuurlijk. 

Het verhaal achter de foto

Ik ben natuurlijk super trots op dit eindresultaat en laat jullie dan ook graag de winnende foto’s zien! Ook vertel ik bij iedere foto het bijbehorende verhaal. Van een aantal ouders heb ik toestemming heb gekregen om een blog te delen. Wanneer dit het geval is staat er een link naar die foto onder de blog.

Liefs Louise

P.s. Er zijn in deze wedstrijd drie soorten awards te winnen. De gold award (alle 4 de juryleden hebben op deze foto gestemd), de blue award (3 van de 4 juryleden hebben op deze foto gestemd) en de purple award (2 van de 4 juryleden hebben op deze foto gestemd).

louise van den Broek wint 7 FPJA awards

Rust… 

Het ultieme moment van rust na de bevalling. Iedereen is thuis, grote broer heeft kennis gemaakt met zijn kleine broertje en het is tijd om te relaxen. Relaxen betekend voor de peuter kijken naar zijn favoriete t.v. programma (Paw Patrol) en voor mama lekker liggen op de bank met haar kinderen dicht bij zich.
Dit moment raakte mij, door de connectie/ verbinding die er is in de vorm van aanraking. Om te laten zien wat ik zag, moest ik op de bank gaan staan, maar mama heeft zoveel aandacht voor haar kleintje dat ze mij niet eens opmerkt.

Meer van deze geboorte zien?
Geboorte van Rif


louise van den Broek wint 7 FPJA awards

Weer mens worden

Ik denk dat iedere vrouw die ooit een bevalling heeft mee gemaakt, dit moment herkend. Dat je al het vuil van de bevalling van je af mag wassen en je weer mens kunt voelen door een simpele douche.

Meer van deze geboorte zien?

thuisbevalling Harderwijk


louise van den Broek wint 7 FPJA awards

Tussen hemel en aarde

Het mooie / bijzondere aan een badbevalling is dat de overgang voor een baby van buik naar de wereld wat “zachter” verloopt. Dit moment voelde voor mij aan als tussen hemel en aarde omdat dit kleintje op dit moment nog niet doorhad dat hij was geboren.

 

Meer van deze geboorte zien?

thuisbevalling Harderwijk


documentair familiefotograaf

Wanneer het niet vanzelf gaat

Als geboortefotograaf maak je van alles mee. Ook wanneer het allemaal niet vanzelf gaat en dat een baby prematuur geboren wordt. In het geval van Joe en zijn ouders betekende dit een lange weg in het ziekenhuis met heel veel ups en downs. Omdat Joe niet in staat was aan de borst te drinken, moest Debby alles kolven en kreeg Joe zijn voeding via een sonde. Dit routine moment leverde dit beeld op.

Meer van deze reportage zien?

Joe

louise van den Broek wint 7 FPJA awards

Kom snel kijken fotograaf!

Riep de verpleegkundige toen ze de deken weghaalde om een van de jongens over te nemen voor controle.

Daar ben ik haar nog iedere dag dankbaar voor.

documentair familiefotograaf

Donald duck

De bevalling was de vorige avond al van start gegaan. De aanstaande papa (mijn broer(tje)) pakte dan ook heel even een moment van rust met een Donald Duck terwijl ik de rug massage tijdens de weeën even overnam. Neemt niet weg dat ik dit beeld gewoon moest maken toen ik dit zag 😉

Van dit geboorteverhaal heb ik nog geen blog geschreven, die houden jullie nog tegoed!

 

geboortefotograaf Zwolle

Wanneer mama haar baby zelf aanpakt

blijft dit een van de meest magische momenten die er bestaan…

Wil je meer weten over mogelijkheden voor geboortefotografie of een day in your life reportage?

geboortefotografie Day in your life 

Online marketing bureau