voor een winterbruiloft

voor een winterbruiloft

Gepubliceerd op

Covid -19 alias Corona

Wat zo’n klein minuscuul organisme van impact kan zijn op de wereld. De wereldeconomie ligt plat, in Nederland hebben we te maken met een “intelligente lockdown” wat betekent dat jullie de grote dag waar jullie zo naar uitkeken moeten verzetten. Een dag waar maanden van voorpret en planning in is gaan zitten en waar jullie zo naar uit keken.

Dat is niet leuk (zwak uitgedrukt).

Ja en dan op zoek naar een nieuwe datum. Misschien denken jullie erover om de bruiloft te verzetten naar augustus/ september van dit jaar, of helemaal naar volgend jaar. Volledig begrijpelijk, want stiekem hoop je op mooi weer.

Toch kan trouwen in de herfst/ winter ook ontzettend leuk zijn. Met deze blog hoop ik jullie wat inspiratie te geven voor een winterbruiloft, met 7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is

7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is

 

1. Waarschijnlijk kunnen jullie favoriete leveranciers nog

Ik begin graag met de tip waar ik als leverancier zelf ook een beetje belang bij heb. Wanneer jullie de bruiloft nu een jaar verzetten of verzetten naar een dag later dit jaar in het hoogseizoen, lopen jullie de kans dat jullie zorgvuldig uitgezochte leveranciers niet meer kunnen en de leveranciers lopen de omzet mis die ze juist zo hard nodig hebben in deze moeilijke tijden. Daarnaast kost jullie veel tijd en energie om een nieuwe leverancier te zoeken en misschien zelfs ook geld omdat je eventuele aanbetalingen niet terug krijgt.

Die kans dat iedereen gewoon kan, wordt een heel stuk groter wanneer je kiest voor een zogenaamde dal dag (maandag tot en met donderdag), alleen begrijp ik natuurlijk ook dat dat een stuk minder leuk trouwen is aangezien de meeste van jullie gasten gewoon weer aan het werk moeten de volgende dag. Daarom is trouwen in de herfst of winter ook zeker het overwegen waard. Kans is groot dat iedereen dan nog gewoon kan. Scheelt jullie weer een hoop zorgen, want alles is geregeld.

 

Trouwen in de herfst

 

2. Hoogseizoen geeft geen garantie op mooi weer

Ik heb de mooiste bruiloften in oktober gefotografeerd en de meest druilerige in september. We hopen altijd op mooi weer, maar ook in juli en september kan het hard regenen. Zeker met de huidige klimaatveranderingen word het weer steeds extremer.

Dat wil niet zeggen dat regen op je bruiloft heel vervelend is. Het kan voor de foto’s juist prachtig mooi werken!

7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is

regen op je bruiloft

3. Hoge temperaturen zijn ook niet alles

Trouwen temperaturen van +30 graden is ook niet fijn. Kleding zit vaak een stuk minder lekker en je loopt kans om veel te zweten. Trouwen jullie buiten? Dan zitten misschien veel mensen met een zonnebril op en zie je alle emoties veel minder goed.

Daarnaast loop je het risico dat je een prachtige locatie hebt afgehuurd en een goede band, maar dat iedereen buiten staat omdat het binnen veel te warm is. Uiteraard kan dat ook heel gezellig zijn, maar dat geeft vaak niet het leuke dansfeestje waar je misschien op had gehoopt.

7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is Trouwfeest

4. Uniek

Vrijwel iedereen trouwt in het hoogseizoen. Dus alleen al het feit dat je kiest voor een datum in de wintermaanden, maakt jullie uniek. Koppel er een tof thema aan en je kunt helemaal los gaan met de aankleding van je locatie.

Vraag je gasten om mee te doen aan de bijbehorende dresscode en succes gegarandeerd!

Lees ook: Winterbruiloft in de polder

7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is 7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is trouwen in november

5. Licht

In de wintermaanden hoef je niet te wachten tot het eind van de middag/ begin van de avond op mooi licht. In die maanden is het licht veel zachter wanneer de zon schijnt en mooi diffuus wanneer het bewolkt is. Geloof je mij als ik zeg dat bovenstaande foto op 10 november geschoten is? En de foto hieronder is geschoten op dezelfde dag toen het nog regende.

Wil het weer echt niet meewerken? Dan zijn er nog meer dan genoeg eenvoudige binnenlocaties te bedenken waar prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Scroll rustig maar even door naar punt zes, dan zie je ze vanzelf voorbij komen.

7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is 7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is 7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is

Winterbruiloft kerst Metaal Kathedraal 7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is Louise van den Broek 7 redenen waarom trouwen in de winter leuk is

6: Sfeer

Met name November en December hebben van zichzelf al veel sfeer. De kerstboom word opgetuigd, alles word versierd met lichtjes en de haarvuren branden. Het wordt natuurlijk niet voor niets “most wonderfull time of the year” genoemd.

Kerst bruiloft

7. Waar het echt om draait

Mooi weer is leuk op jullie bruiloft, maar het bepaald niet alles over hoe jullie de dag ervaren. Waar het echt om draait is jullie liefde voor elkaar en de mensen met wie jullie dat vieren.

Liefs Louise

Lees ook: Trouwen in wintersferen

7 redenen waarom trouwen in de winter leuk isRegen op je bruiloft

 

 

Online marketing bureau