7 tips

7 tips

Gepubliceerd op

Buiten trouwen

Iedereen hoopt op prachtig weer op zijn of haar bruiloft. Steeds vaker kan het ook. Een klein voordeel van klimaatverandering.

Ook als bruidsfotograaf, fotografeer ik steeds vaker buiten bruiloften. Sterker nog, afgelopen jaar waren alle trouwceremonies, op een na buiten. Ik kan dat goed begrijpen! Zelf had ik ook gehoopt dat het mogelijk was, maar het was toen toch echt veel te koud en winderig die dag 😉 .

trouwfotograaf genemuiden

7 tips voor een prachtige buiten bruiloft

Om jullie een beetje te helpen en hopelijk inspiratie te geven, geef ik jullie graag 7 tips voor een prachtige buiten bruiloft. Deze tips geven jullie handvatten om jullie droomdag te plannen.

strandbruiloft bij Netl

Sanne & André, mei 2019

1. Trouwlocatie:

Misschien wel het belangrijkste element. Vooral de vraag: In wat voor “decor” wil je trouwen, is belangrijk. Prachtig mooi omlijst in een bos, Lekker met jullie voeten in het zand of fijn in jullie eigen omgeving (thuis).

Ook is het belangrijk om na te denken hoeveel je wil doen aan de aankleding. Sommige trouwlocaties zijn al prachtig mooi van zichzelf, sommige trouwlocaties hebben wat aankleding nodig en wanneer je thuis trouwt zullen jullie alles zelf moeten doen.

Trouw je middenin een weiland of ergens met andere onvaste ondergrond? Vergeet dit niet door te geven aan jullie gasten. Met name de vrouwelijke 😉 . Dan kunnen ze erover nadenken of ze echt die hoge hak aan willen doen of voor ander schoeisel gaan waar ze beter op kunnen lopen.

Zomer bruiloft buitenplaats Amerongen

Erik & Nanne, zomer 2017

2. Tijdstip

Wanneer je de trouwlocatie en datum weet, kun je ook gaan nadenken over het tijdstip. Trouwen jullie middenin de zomer of in het voor of najaar? Is er de mogelijkheid om in de schaduw te zitten of alleen volle zon?

Je kunt je misschien voorstellen dat het niet prettig is om met 35 graden in de volle zon te trouwen. Hoog zomer is het dan ook verstandig om of ‘s-ochtends vroeg of juist eind van de middag te trouwen (16.00 of later). Het licht is dan veel zachter en je vermijd de ergste warmte.

Gaan jullie sowieso buiten trouwen, weer of geen weer? Laat dit dan aan je gasten weten zodat ze zich kunnen voorbereiden wat betreft hun kleding keuze. Kou is niet erg (kan zelfs erg knus zijn), als je je er maar op kunt kleden.

Wim & Jantine, september 2018

3. Weersvoorspelling

Het enige waar jullie niets over te zeggen hebben. Het weer. Wanneer je een locatie hebt geboekt waar je binnen en buiten kunt trouwen, dan is er niets aan de hand. Trouw je echter thuis of heb je een locatie waar je alleen buiten kunt trouwen is het handig om na te denken over alternatieven.

Vooral regen is vervelend, want niemand wil in de regen zitten. Maar kou kun je je tegen kleden. Daarnaast bestaan er allerlei soorten tenten. Stretch tenten zijn prachtig, maar hebben het nadeel dat je ze niet kunt dicht maken, maar de tenten die je dicht kunt maken, hebben vaak wat meer aankleding nodig omdat ze niet altijd even mooi zijn.

Trouwen bij Netl

Aron & Jellien, september 2019

4. Backdrop / achtergrond

Dit punt vind ik als fotograaf heel belangrijk en is uiteindelijk voor het eindresultaat van jullie foto’s ook belangrijk 😉 .

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk waar jullie gaan zitten wat betreft licht. Vol tegenlicht midden op de dag is een uitdaging voor jullie fotograaf, maar vol met jullie gezicht in de zon kan heel lastig zijn voor jullie om maar een voorbeeld te noemen.

Er is geen goed of fout en een goede fotograaf kan in iedere situatie mooie foto’s maken, maar met een mooie back-drop kun je al een wereld van verschil maken.

Met een mooie achtergrond creëer je een fijne sfeer en mooie omlijsting. Soms is de locatie van zichzelf al prachtig, maar vaak kan een locatie wel wat aankleding gebruiken. Dit kan variëren eenvoudig tot super uitgebreid en alles daar tussenin. Denk aan aankleding zoals bloemen, lampionnen en lampjes. Je kunt mooie stoffen draperen, vloerkleden neerleggen enz…

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden en een weddingstylist / planner kan je hierbij helpen wanner je er zelf niet uitkomt.

Tom & Yalou, zomer 2018

5. Praktische zaken

Afhankelijk van de locatie zijn er veel praktische dingen waar je over moet nadenken. Jullie zullen niet de eersten zijn die hoog zomer buiten trouwen en verbranden omdat je je vergeten bent in te smeren. Trouw je in het bos dan is het belangrijk om jezelf te controleren op teken en ook muggenspray is vaak geen overbodige luxe (tenzij je nooit ergens last van hebt).

Is het ontzettend warm, dan is het belangrijk dat jullie en jullie gasten altijd beschikking hebben over drinkwater binnen handbereik. Zonnebrand en muggenspray voor het grijpen is ook fijn voor degenen die daar niet aan gedacht hebben. Valt het weer tegen, kan een omslagdoek/ dekentje heel prettig zijn voor je gasten.

Ook is het belangrijk om na te denken over het toegestane aantal decibellen en tot hoe laat het feest mag duren. Sommige locaties hebben restricties wat dat betreft.

Buitenbruiloft

Paul & Celeste, zomer 2017

6. Feest

Helemaal in het voor en najaar is het fijn om de mogelijkheid te hebben om binnen te feesten. Het kan snel afkoelen ‘s-avonds. Wanneer jullie feest hoogzomer juist binnen is en het is erg warm, is er het risico dat jullie gasten buiten staan omdat het binnen veel te warm is.

Wanneer je een tent hebt staan is het heel belangrijk om na te denken waar de kachels geplaatst worden en om voldoende kachels te hebben. Bij ons was bijv. de fout gemaakt dat de kachels voor in de tent verwarmden. Hierdoor werd het dansgedeelte veel te warm en het gedeelte waar mensen met elkaar praatten was te koud. Ons feest was geweldig, maar ik behoed koppels graag voor het maken van dezelfde fout 😉 .

Buiten bruiloft

Tom & Yalou, zomer 2018

7. Plan B

Het is en blijft Nederland en dus is het verstandig om altijd na te denken over het “wat als” scenario.  We willen allemaal mooi weer, maar helaas is dat niet te koop. Met een goed alternatief is slecht weer gelukkig geen ramp.

Bruidsfotograaf Meppel

Vragen?

Wanneer ik jullie trouwfotograaf mag zijn ben ik altijd bereikbaar voor vragen. Ik denk graag met jullie mee en wanneer ik het niet weet, stuur ik jullie door naar iemand die jullie wel verder kan helpen dankzij een groot netwerk van trouwleveranciers.

persoonlijk, betrokken en integer. Door mijn persoonlijke aanpak ben je verzekerd van een exclusieve vastlegging van jullie dag. Dit komt onder andere omdat ik maximaal 15 bruiloften per jaar fotografeer. 

Ik ben betrokken in de aanloop naar jullie bruiloft en doe er alles aan zo dicht mogelijk bij jullie als uniek stel te blijven. De interactie tussen jullie en jullie gasten, de spontane momenten en de emoties die op jullie dag is wat de herinnering maakt

Meer weten over wat ik kan betekenen voor jullie als trouwfotograaf?

Journalistieke trouwfotografie

 

Ferry & Bouke, zomer 2019

Online marketing bureau