Afscheidsfotografie

Respectvol | Persoonlijk | Dierbare foto’s

Een afscheid vol liefde

Ons hele leven leggen we vast op foto’s. De geboorte, verjaardagen, het huwelijk en allerlei andere bijzondere momenten. Behalve het afscheid. Toch kan afscheidsfotografie enorm waardevol zijn. Het geeft troost en helpt bij de verwerking. Want een uitvaart is verdrietig, maar ook vervuld van liefde voor de overledene. En juist die liefde, het laatste eerbetoon van iedereen die hem of haar dierbaar was, staat bij afscheidsfotografie centraal.

Ik leg het afscheid voor jullie vast. Dat worden geen foto’s vol tranen en verdriet, maar juist van de liefdevolle en mooie momenten. Een tedere blik, een troostende omhelzing, alle aanwezigen bij elkaar voor een laatste groet. Het worden foto’s die jullie troost kunnen bieden.

Tijdens het fotograferen houd ik gepaste afstand en werk ik respectvol en integer. Ik leg alles vast op betrokken en persoonlijke wijze, zonder me op te dringen. Je merkt nauwelijks dat ik er ben.

Waarom een afscheidsfotograaf?

Door de intense emoties tijdens het afscheid kan het moeilijk zijn alles te onthouden. Je herinneringen vervagen snel en je hebt misschien niet alles goed meegekregen. Foto’s houden de herinnering levend. Op de beelden zie je alle mooie, troostende momenten die je destijds hebt gemist. Dit geeft steun en helpt bij het rouwproces.

Afscheidsfoto’s zijn ook een fijne manier om met kinderen in gesprek te gaan over het afscheid. Je bepaalt zelf wat je ze laat zien, en zo kunnen zij het afscheid beleven zonder de heftige emoties van het moment. Ook voor dierbaren die zelf niet aanwezig konden zijn, zijn afscheidsfoto’s erg fijn. Zo krijgen zij toch een tastbaar beeld van het afscheid en de sfeer.

Lange tijd dacht ik dat afscheidsfotografie niets voor mij was. Totdat mijn opa overleed.

Op verzoek van familie maakte ik foto’s tijdens de uitvaart. Op die foto’s zag ik veel verdriet, maar ook veel kracht en liefde. Familieleden die elkaar omhelsden, de bloemen die zorgvuldig op de kist werden gelegd. Bij elk beeld voelde ik hoe belangrijk opa voor iedereen was geweest. Hierdoor besefte ik de grote waarde van afscheidsfotografie.

Mijn oma kijkt nog bijna dagelijks naar de foto’s.

Die troost, die foto’s kunnen bieden, gun ik anderen ook.

Dupho Afscheid

Wanneer je een afscheid wilt laten vastleggen, dan wil je weten waar je aan toe bent en vertrouwen op deskundigheid van de fotograaf. Ondanks het verdriet is het belangrijk dat jij en de andere nabestaanden en belangstellenden een goede herinnering overhouden aan het afscheid van een dierbare. Omdat ik zelf hier ook veel waarde aan hecht, heb ik mij aangesloten bij Dupho Afscheid. Dupho afscheid is een platform waarin professionele afscheidsfotografen zijn verenigd.

 

Dupho afscheid

 

Afscheidsfotografie

Voor meer informatie over afscheidsfotografie mag je mij altijd bellen of de brochure opvragen via de contactpagina.

Vrijblijvend kennismaken? Neem contact op!

Afscheidsfotografie in verschillende vormen

Jullie beslissen waar ik bij aanwezig mag zijn. Dat kan vanaf het moment dat je weet dat het afscheid onafwendbaar is, tot het plaatsen van een grafmonument of uitstrooien van de as.

Per uur vraag ik 175,-. Om de keuze eenvoudiger te maken heb ik 3 pakketten opgesteld, gebaseerd op het aantal uur fotografie. In elk pakket krijg je een ruime selectie aan foto’s, zodat het fotopakket altijd recht doet aan het afscheid en jullie gevoel. Bij de twee uitgebreidste pakketten krijg je ook een handgemaakt fotoalbum waarin de foto’s prachtig tot hun recht komen.

Heb je specifieke wensen, laat het mij weten. Ik wil het afscheid graag mooi en passend vastleggen voor jullie, dus in overleg is veel mogelijk.

Louise van den Broek afscheidsfotografie

Beautiful memories

 • 8 uur fotografie
 • Handgemaakt Linnen basisalbum
  25x25cm met 30 pagina’s
 • online (privé) galerij
 • Ruime selecte zorgvuldig nabewerkte foto’s
 • Slideshow met persoonlijke muziek binnen een week

 

1995 euro Neem contact op.

Saying goodbye

 • 6 uur fotografie
 • Handgemaakt Linnen basisalbum
  25x25cm met 20 pagina’s
 • online (privé) galerij
 • Ruime selecte zorgvuldig nabewerkte foto’s
 • Slideshow met persoonlijke muziek binnen een week

 

1295 euro Neem contact op.

Moment in time

 • 3 uur fotografie
 • slideshow
 • Online privé galerij
 • minimaal 40 foto’s in hoge resolutie
  zorgvuldig nabewerkt

 

495 euro Neem contact op.

Extra mogelijkheden:

 • Fotografie op uurbasis (ook voor herinneringsreportages) vanaf 185,- per uur.
 • Prachtig handgemaakt herinneringsalbum vanaf 195,-
 • Tweede fotograaf vanaf 75,- per uur.

Veelgestelde vragen

We maken foto’s van alle bijzondere momenten in het leven. Eigenlijk is het juist raar dat we het afscheid niet vastleggen, vind je niet? Afscheidsfotografie is helpend bij het rouwproces. De foto’s kunnen verdrietig zijn, maar vaak vinden mensen het ook ontzettend mooi om te zien.

Ja, graag zelfs. Ik vind het enorm bijzonder dat jullie mij vragen om zo’n emotionele gebeurtenis voor jullie vast te leggen. Ik vind het belangrijk dat we een klik hebben en jullie mij hiermee 100% vertrouwen.

Ja, dat is zeker mogelijk. Mijn Gezinsfotografie-pakketten zijn daar heel geschikt voor. Ik kom dan een aantal uur bij jullie langs om te fotograferen. Niet om ‘het perfecte plaatje’ te schieten, maar juist om het gewone leven te vangen in prachtige foto’s. Het fotograferen van de laatste dagen behoort hierin ook tot de mogelijkheden.

In veel kerken, en andere gebouwen, is het niet sterk verlicht. Dit zorgt voor een mooie en intieme sfeer, maar kan lastig zijn bij fotograferen. Ik beschik over goede apparatuur waarmee ik toch mooie foto’s kan maken voor jullie. Uiteraard zonder vervelend geflits.

Ik wil je alvast geruststellen, bij afscheidsfotografie zet ik geen heftig geëmotioneerde mensen op de foto. Niemand vindt dat fijn om terug te zien. Mocht iemand liever helemaal niet in beeld komen, dan houd ik daar uiteraard rekening mee.

Online marketing bureau