Afscheidsfotografie

Respectvol | Persoonlijk | Dierbare foto’s

Waarom een afscheidsfotograaf?

Door de intense emoties tijdens het afscheid kan het moeilijk zijn alles te onthouden. Je herinneringen vervagen snel en je hebt misschien niet alles goed meegekregen. Foto’s houden de herinnering levend. Op de beelden zie je alle mooie, troostende momenten die je destijds hebt gemist. Dit geeft steun en helpt bij het rouwproces.

Afscheidsfoto’s

zijn ook een fijne manier om met kinderen in gesprek te gaan over het afscheid. Je bepaalt zelf wat je ze laat zien, en zo kunnen zij het afscheid beleven zonder de heftige emoties van het moment. Ook voor dierbaren die zelf niet aanwezig konden zijn, zijn afscheidsfoto’s erg fijn. Zo krijgen zij toch een tastbaar beeld van het afscheid en de sfeer.

Lange tijd dacht ik dat afscheidsfotografie niets voor mij was. Totdat mijn opa overleed. 

Op verzoek van familie maakte ik foto’s tijdens de uitvaart. Op die foto’s zag ik veel verdriet, maar ook veel kracht en liefde. Familieleden die elkaar omhelsden, de bloemen die zorgvuldig op de kist werden gelegd. Bij elk beeld voelde ik hoe belangrijk opa voor iedereen was geweest. Hierdoor besefte ik de grote waarde van afscheidsfotografie.

Mijn oma kijkt nog bijna dagelijks naar de foto’s.

Die troost, die foto’s kunnen bieden, gun ik anderen ook.

Voor meer informatie over afscheidsfotografie mag je mij altijd bellen of de brochure opvragen via de contactpagina.

Vrijblijvend kennismaken? Neem contact op!

Afscheidsfotografie in verschillende vormen

Jullie beslissen waar ik bij aanwezig mag zijn. Dat kan vanaf het moment dat je weet dat het afscheid onafwendbaar is, tot het plaatsen van een grafmonument of uitstrooien van de as.

Ik werk met drie pakketten, gebaseerd op het aantal uur fotografie. In elk pakket krijg je een ruime selectie aan foto’s, zodat het fotopakket altijd recht doet aan het afscheid en jullie gevoel. Bij de twee uitgebreidste pakketten krijg je ook een handgemaakt fotoalbum waarin de foto’s prachtig tot hun recht komen.

Heb je specifieke wensen, laat het mij weten. Ik wil het afscheid graag mooi en passend vastleggen voor jullie, dus in overleg is veel mogelijk.

Beautiful memories

 • 9 uur fotografie
 • Handgemaakt Linnen basisalbum
  20x20cm met 30 pagina’s
 • online (privé) galerij
 • Ruime selecte zorgvuldig bewerkte foto’s
 • Slideshow met persoonlijke muziek binnen een week
995 euro Neem contact op.

Saying goodbye

 • 6 uur fotografie
 • Handgemaakt Linnen basisalbum
  20x20cm met 20 pagina’s
 • online (privé) galerij
 • Ruime selecte zorgvuldig bewerkte foto’s
 • Slideshow met persoonlijke muziek binnen een week
795 euro Neem contact op.

Moment in time

 • 3 uur fotografie
 • Highlight slideshow
 • Online privé galerij
 • Ca. 40 foto’s in hoge resolutie
  zorgvuldig nabewerkt
 • Reiskosten binnen 30km van Kraggenburg
495 euro Neem contact op.

Veelgestelde vragen

We maken foto’s van alle bijzondere momenten in het leven. Eigenlijk is het juist raar dat we het afscheid niet vastleggen, vind je niet? Afscheidsfotografie is helpend bij het rouwproces. De foto’s kunnen verdrietig zijn, maar vaak vinden mensen het ook ontzettend mooi om te zien.

Ja, graag zelfs. Ik vind het enorm bijzonder dat jullie mij vragen om zo’n emotionele gebeurtenis voor jullie vast te leggen. Ik vind het belangrijk dat we een klik hebben en jullie mij hiermee 100% vertrouwen.

Ja, dat is zeker mogelijk. Mijn Gezinsfotografie-pakketten zijn daar heel geschikt voor. Ik kom dan een aantal uur bij jullie langs om te fotograferen. Niet om ‘het perfecte plaatje’ te schieten, maar juist om het gewone leven te vangen in prachtige foto’s. Het fotograferen van de laatste dagen behoort hierin ook tot de mogelijkheden.

In veel kerken, en andere gebouwen, is het niet sterk verlicht. Dit zorgt voor een mooie en intieme sfeer, maar kan lastig zijn bij fotograferen. Ik beschik over goede apparatuur waarmee ik toch mooie foto’s kan maken voor jullie. Uiteraard zonder vervelend geflits.

Ik wil je alvast geruststellen, bij afscheidsfotografie zet ik geen heftig geëmotioneerde mensen op de foto. Niemand vindt dat fijn om terug te zien. Mocht iemand liever helemaal niet in beeld komen, dan houd ik daar uiteraard rekening mee.

Online marketing bureau