Afscheidsfotografie

Persoonlijk | Betrokken | Integer

Afscheidsfotografie

Lange tijd dacht ik dat het niets voor mij was. Totdat mijn opa overleed.

Op verzoek van de familie heb ik mijn camera mee genomen. Uiteraard was er veel verdriet, maar ik zag ook hoe mooi en sterk onze familie is, ook al zien we elkaar niet zo vaak en ik voelde hoe belangrijk opa voor iedereen is geweest.

Zijn uitvaart heeft mij doen inzien hoe mooi afscheid kan zijn en hoe belangrijk fotografie hierbij is.

Mijn oma kijkt nog bijna dagelijks naar de foto’s.

Dit verlies

Heeft mij doen beseffen dat ik anderen deze herinnering ook wil geven. Mijn opa werd gecremeerd in een kartonnen doos en de enige bloemen waren rozen die wij op zijn kist neer legden, maar dat is niet waar het om gaat. Het gaat om liefde, verbinding en de momenten (hoe klein ook) die het waard zijn om verteld te worden, voordat ze vergeten zijn.

Documentair fotograaf

Dankzij mijn documentaire manier van werken, zul je niet door hebben dat ik er ben. Ik leg alles op een betrokken, integere en persoonlijke manier vast, waarbij het voor al zal gaan om emoties, verbinding en liefde. Van het moment dat je weet dat het afscheid onafwendbaar is, tot aan het plaatsen van het grafmonument of het uitstrooien van de as.

Waarom een afscheidsfotograaf?

Wanneer je overspoeld word door intens verdriet, kan het soms moeilijk zijn om dingen te herinneren. Dat terwijl er tijdens een afscheid vaak zoveel mooie herinneringen worden opgehaald.

Foto’s geven je een tastbare herinnering, kunnen helpen bij het rouwproces, laten je de sfeer van de dag voelen en geeft kinderen de mogelijkheid om een herinnering levend te houden. Ook kunnen de foto’s waardevol zijn voor dierbaren die om welke reden ook, niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.

Persoonlijk

Betrokken

Integer

Voor meer informatie over afscheidsfotografie mag je mij altijd bellen of de brochure opvragen via de contactpagina.

Neem contact op

Investering

Om een indicatie te geven van de kosten, heb ik een vanaf prijs samen gesteld. Vraag de brochure op voor meer informatie.

Wanneer er sprake is van een kapitaal of combinatie uitvaartverzekering kan het zijn dat de kosten van uitvaartfotografie verzekerd zijn. Neem hiervoor contact op met de verzekeraar.

Afscheidsreportage

  • Vanaf 2 uur fotografie
  • online (privé) galerij
  • minimaal 15 foto’s in hoge resolutie per uur
€350,- Prijs ter indicatie vanaf Contact

Het in beeld brengen van waardevolle momenten/ herinneringen voor onszelf en anderen is wat mij echt gelukkig maakt.

Sinds 2020 ben ik aangesloten bij Dupho.afscheid Het is fijn om binnen die prachtige, maar ook zeker emotionele vakgebied, collega’s te hebben met wie je kunt sparren. Daarnaast is de bijdrage van Dupho Afscheid onmisbaar voor de professionalisering van het vakgebied.

Louise van den Broek
Met behulp van Jensd.nl