Dag uit ons leven

Dag uit ons leven

Gepubliceerd op

Nu de komst van baby #3 steeds dichterbij komt, begin ik me steeds vaker te beseffen dat we er over een maand of twee niet alleen iemand bij krijgen in ons leven. We nemen na vijf jaar ook afscheid van iets: van dit leven als gezien van vier.

Iets wat zo vanzelfsprekend voelt dat ik me vaak niet kan voorstellen dat het gaat veranderen. Dat dit echt de laatste weken zijn in deze gezinssamenstelling. Ik ben dan ook heel blij dat mijn geweldige collega Louise deze levensfase voor ons heeft vastgelegd in een Day in the Life.

Susan

Dag uit ons leven

Bovenstaande schreef Susan bij haar Instagram bericht over de “dag uit ons leven” reportage die ik bij haar en haar gezin heb mogen fotograferen. Wij zijn collega fotografen met eenzelfde denkwijze over fotografie en de waarde daarvan. Daarnaast is ze een collega die ik heel erg respecteer en prachtig werk maakt, dus toen ze mij een aantal maanden geleden benaderde om een reportage uit te wisselen hoefde ik daar niet over te twijfelen en zei ik direct ja.

Het was met recht een feestje om bij hun een dag te mogen fotograferen. Ik hoefde totaal geen moeite doen om toffe platen te maken. Het enige wat ik moest doen was goed observeren en zorgen dat ik mijn camera klaar had.

Ook uit deze serie blijkt maar weer dat je maar heel weinig nodig hebt om een prachtige en echte foto’s te kunnen maken, ondanks dat het eigenlijk de hele dag slecht weer was.

We hebben boodschappen gedaan, heerlijk gegeten (Susan kan erg lekker koken 😉 ), boze / verdrietige kinderen, blije kinderen, buiten spelen, stoeien… Alles is de revue gepasseerd.

Traditie

Het mooiste vond ik toch wel de traditie die dit gezin in het leven heeft geroepen. Na hun reis naar Thailand (waar ze veel bij elkaar op de kamer hebben geslapen), hebben Susan en Erik met de kinderen afgesproken dat ze een keer per week bij papa en mama mogen op de kamer mogen logeren. De matrassen worden dan naar hun kamer gesleept (met alle knuffels natuurlijk). Dan slapen ze gezellig bij elkaar, want het past allemaal precies 😉

Geboorte baby #3

En dan ben ik ook gevraagd om de geboorte van de baby te mogen fotograferen. Voor mij een hele grote eer om daarvoor gevraagd te worden en ik kijk er dan ook enorm naar uit!

Liefs Louise

p.s. Wist je dat: Susan en ik samen zijn uitgeroepen tot de nummer 1 (Susan) en 2 (ik) van Nederland op het gebied van documentaire familie fotografie door This is Reportage Family.

Over mijn awards heb ik ook een blog geschreven. Die kun je hier lezen:

#2 NL This is Reportage Family

 

Dag uit ons levenVerdrietige kleuter samen lego bouwen dag uit ons leven dag uit ons leven stoeien met papa dag uit ons leven knuffel van mama als je haar maar goed zit kids will be kids shoppen voor de baby mam, mijn tand zit los dag uit ons leven hou vast boodschappen in de regen dag uit ons leven app doet gek bankhangen met mamaloveshoot louise van den broek dag uit ons leven dag uit ons leven dag uit ons leven beeldscherm paw patrol eten koken dag uit ons leven dag uit ons leven bakfiets hup speeltuin dag uit ons leven vals spelen dag uit ons leven kleuter drama tranen dag uit ons leven louise van den broek let me tell your story liefde liefde voor elkaar dag uit ons leven dag uit ons leven dag uit ons leven stoeien met papa eten met mama poes knuffelen ganzenbord samen eten tandenpoetsen dag uit ons leven uit logeren dag uit ons leven voorlezen voorlezen knuffelen met papa knuffelen met mama logeren bij papa en mama bank hangen

Dag uit ons leven reportage:

Het zijn de momenten waarvan je later zegt: ‘Weet je nog hoe dat altijd ging?’ 

Die momenten leg ik voor jullie vast. Het dagelijks leven van je gezin. Geen keurige portretfoto’s maar juist spontane fotografie, in alle chaos en gezelligheid die erbij hoort. Het wordt een fotoreportage zonder stress waarbij alles mag en niks moet. Je hoeft geen mooie kleren aan te trekken of iets bijzonders te plannen, want ik breng juist jullie gewone leven in beeld. En dat levert prachtige foto’s op. Foto’s van het unieke verhaal van jullie gezin.

Herinner | Koester | Heb Lief

Day in the Life fotografie

 

Online marketing bureau