Geboortefotografie

Integere foto’s | Intiem en persoonlijk | Respectvol aanwezig

Fotoreportage van de geboorte van je kindje

Foto’s van je bevalling? Dat is niet je meest charmante moment. Toch zeg ik, uit eigen ervaring: doen! De geboorte van je baby is één van de meest intieme en intense momenten in je leven. Ik breng deze bijzondere gebeurtenis respectvol in beeld.

Het begin van een nieuw leven is zo prachtig.

De kracht tijdens de bevalling en de eerste ontmoeting met je kindje. Ook de onvoorwaardelijke liefde tussen jou, je partner en jullie kersverse baby. Het zijn momenten die je nooit meer vergeet. Ik zie het als voorrecht om deze momenten vast te leggen in een prachtige geboortereportage. Jullie krijgen een fotoserie om voor altijd te koesteren. 

Wat ik vooral fijn vind is dat je als partner je dan 100% kan focussen op het steunen van je vrouw, zonder dat je met een camera staat te hannessen. Want je wil toch niet de geboorte van je kindje beleven door het scherm van je fototoestel?

Foto’s geven ook een nieuwe dimensie aan je herinneringen van de bevalling. Je ziet meer dan je zelf meekreeg. Het kan zelfs helpen bij de verwerking van een bevalling die anders verliep dan je hoopte.

Newborn fotoreportage: de fresh 48

Zie je bevallingsfoto’s niet zo zitten? Maar wil je wél graag een mooie newborn fotoreportage van jullie pasgeboren baby? Met mijn ‘fresh 48’ fotopakket kom ik binnen 48 uur na de geboorte bij je langs. 

Ik breng het prille geluk met jullie kindje mooi in beeld. Foto’s van het eerste badje? De eerste keer vasthouden door een ouder broertje of zusje? Of de ontmoeting met opa en oma? Ik heb ook aandacht voor de ‘kleine’ momenten, zoals hoe lief ze ligt te slapen of hoe tevreden hij bij je drinkt. Momenten die je anders zou vergeten leg ik vast als dierbare herinnering.

Hoe werkt geboortefotografie?

De geboortedag van je kindje draait helemaal om jullie. Ik vind het ontzettend belangrijk dat jullie mij volledig vertrouwen. Daarom hebben we vooraf altijd een kennismakingsgesprek, waarin we elkaar leren kennen en jullie alle wensen kunnen doorgeven. Geboortefotografie is iets heel intiems. Ik breng het sfeervol en liefdevol in beeld, op een mooie manier. 

Mijn doel is om jullie geboorteverhaal heel puur en integer in beeld te brengen. Ik ben op de achtergrond aanwezig. Ik leg het hele proces vast: de voorbereidingen en weeën, een grapje tussendoor, de geboorte en alle bijzondere momenten daarna. Daarna blijf ik meestal nog 2-3 uur na de geboorte om bijvoorbeeld de eerste voeding, of de eerste ontmoeting met een broertje of zusje ook vast te leggen.

Geboortefotografie thuis of in het ziekenhuis

Ik fotografeer bij jullie thuis of in het ziekenhuis. Als je tijdens een thuisbevalling naar het ziekenhuis gaat, volg ik jullie mee. Bij een aantal ziekenhuizen heb ik zelfs toestemming om op de OK te fotograferen bij een (geplande) keizersnede. Dit zijn:

Ook ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor geboortefotografen.

Louise van den Broek Dupho.geboorte

 

Geboortefotograaf Groningen

Mijn werkwijze als geboortefotograaf leg ik heel graag uit tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Plan onze kennismaking

Mijn werkgebied voor geboortefotografie

Het is belangrijk dat ik op tijd aanwezig kan zijn als de bevalling begint. Daarom werk ik met een maximale reistijd van +/- 75 tot 90 minuten. Ik werk als geboortefotograaf binnen deze cirkel:

Hoorn – Leeuwarden – Groningen – Zwolle – Amersfoort – Apeldoorn – Utrecht – Amsterdam – Almere

 

Geboortefotografie in drie pakketten

Foto’s van je pasgeboren baby, daar kun je geen genoeg van krijgen. Daarom krijg je bij iedere pakket een flink aantal foto’s, stijlvol nabewerkt en op hoge resolutie. Ook maak ik een digitale highlight slideshow. 

Bij de duurdere pakketten ben ik ook aanwezig tijdens de volledige bevalling. Je krijgt dan ook een prachtig handgemaakt fotoalbum. Want wat mij betreft zijn foto’s op hun mooist als ze zijn afgedrukt.

geplande keizersnede Zwolle-2

 

Complete story

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek
 • 24/7 stand-by vanaf week 38
 • 100% back-up garantie
 • Fotografie vanaf 5-6 cm ontsluiting of opname keizersnede
 • Fotografie tot 3 uur na de geboorte
 • Highlight slideshow met persoonlijke muziek
 • Luxe handgemaakt Linnen album 30×30 cm. met 40 pagina’s
 • Short story (gezinsreportage) binnen 4 weken na de geboorte
 • Online (privé) galerij
 • ca. 200 zorgvuldig nabewerkte foto’s hoge resolutie
 • Reiskosten

2895

2695 euro Vrijblijvend kennismaken?

Birth story

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek
 • 24/7 stand-by vanaf week 38
 • 100% back-up garantie
 • Fotografie vanaf 5-6 cm ontsluiting of opname keizersnede
 • Fotografie tot 2 uur na de geboorte
 • Highlight slideshow
 • Luxe handgemaakt Linnen album  20x20cm. met 20 pagina’s t.w.v. 150,-
 • Online (privé) galerij
 • ca. 150 zorgvuldig nabewerkte foto’s in hoge resolutie
 • Reiskosten
1695 euro Vrijblijvend kennismaken?

Fresh 48

 • 2 uur fotografie binnen 48 uur na de geboorte
 • Highlight slideshow
 • Online privé galerij
 • Ca. 40 foto’s in hoge resolutie
  zorgvuldig nabewerkt
 • Reiskosten binnen 30km van Kraggenburg
495 euro Vrijblijvend kennismaken?

Veel gestelde vragen

Wil je iemand verrassen met een geboortefotografiepakket bij mij? Of verwachten jullie zelf een kindje, en willen je dierbaren graag bijdragen aan de foto’s? 

Neem dan contact met mij op. Je krijgt dan een link naar een persoonlijke pagina met betaalmogelijkheden, zodat iedereen die dat wil op uitnodiging kan bijdragen.

Ja, heb ik. Dat wilde ik heel graag. Mijn man eigenlijk niet, maar ik wist hem te overtuigen. Achteraf was ik daar heel blij om want mijn bevalling was het tegenovergestelde van wat ik voor ogen had.

De foto’s hielpen bij de verwerking, en bij het zien ervan was mijn man de eerste bij wie de tranen over zijn wangen rolden. Bij onze tweede zwangerschap was er dus ook geen twijfel over, natuurlijk lieten we die ook fotograferen. En gelukkig werd dat een bevalling (en fotoserie) precies zoals we hoopten.

Ik weet dus hoe prachtig het is om je droombevalling op beeld te hebben én hoe waardevol het kan zijn om foto’s te hebben van een bevalling die juist totaal anders ging dan je wilde.

Vaak zijn mannen wat huiverig voor geboortefotografie. Zo’n intiem moment van jullie samen, jij als vrouw die daar kwetsbaar ligt, daar wil je toch geen ‘pottenkijkers’ bij?

Nou…een bevalling doe je niet met z’n tweeën. Op zijn minst is er een verloskundige bij aanwezig en meestal ook een kraamhulp. In het ziekenhuis komen vaak nog (veel) meer mensen aan je bed. En van al die aanwezigen ben ik het minst opvallend, want ik blijf op de achtergrond. 

Foto’s zorgen dat je alle bijzondere momenten van die dag voor altijd bewaart. Ze kunnen ook helpen bij de verwerking van een heftige bevalling. 

Enne, alle mannen veranderen van mening als ze de foto’s na afloop hebben gezien. 🙂 

Ik sta op ‘standby’ vanaf de 38ste week van je zwangerschap. Je kunt mij bellen zodra je regelmatige weeënactiviteit hebt, dan kom ik naar je toe. Maar dat spreken we allemaal vooraf af. Heb je bijvoorbeeld ervaring met snelle bevallingen, dan kom ik eerder. 

  Direct contact


  Online marketing bureau