Geboortefotografie

Persoonlijk | Betrokken | Integer

Geboortefotografie van je bevalling?

Ik zeg doen! (en ja ik spreek uit ervaring 😉 )

 

Wanneer je trouwt is dit ontzettend bijzonder en een van de mooiste dagen in je leven, maar wanneer jullie kleintje geboren wordt is de impact ongeëvenaard.

Rondom de bevalling gebeurt er ontzettend veel en komt er een stortvloed aan bijzondere, moeilijke, geweldige, heftige en fantastische momenten en emoties vrij.

Geboortefotografie kan niet alleen helpen bij de verwerking van dit alles, het helpt je herinneringen vast houden die anders zo snel weer vervagen.

Die eerste momenten,

zijn zo hectisch en de tijd gaat zo ontzettend snel, dat veel van die eerste momenten aan je voorbij gaan. Hoe sterk je was gedurende de bevalling (ja, iedere vrouw is onvoorstelbaar sterk tijdens de bevalling), hoe je partner je steunde, hoe je kleintje eruit zag direct naar de geboorte, hoe je zelf reageerde op het moment dat je je baby voor het eerst zag en zo kan ik nog veel meer opnoemen. Allemaal dingen die je vrij snel vergeet.

Jullie verhaal,

Als geboortefotograaf leg ik het proces dat jullie ouders maakt vast. Hierbij gaat het niet zo zeer om de bevalling zelf, maar alles daaromheen. Iedere geboorte is weer een nieuw wonder en heel bijzonder om mee te mogen maken. Wat ik misschien nog wel het belangrijkste vind is dat je als partner je voor 100% kunt focussen op het steunen van je vrouw, zonder dat je ook nog een poging moet ondernemen om foto’s te maken. Je wordt zelf onderdeel van het verhaal in plaats van dat je de camera hanteert.

Mijn doel,

is om jullie verhaal zo goed en zo mooi mogelijk op beeld vast te leggen. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk op de achtergrond te zijn. Natuurlijk maken we echt wel eens een praatje wanneer daar ruimte voor is, maar toch zal het voelen alsof je mij niet hebt opgemerkt. Tenminste, dat is wat ik te horen krijg van mijn klanten.

Wij hebben interesse in jou als fotograaf, en nu?

Geen boeking zonder kennismakingsgesprek. Ik wil gewoon heel graag weten wie ik mag fotograferen omdat wederzijds vertrouwen voor alle partijen onmisbaar is. Helaas is het onmogelijk om in heel Nederland werkzaam te zijn als geboortefotograaf, maar op het kaartje kun je zien dat mijn werkgebied behoorlijk groot is.

Geboortefotografie

 

Ik houd van het leven en probeer het maximale eruit te halen. Daarom volg ik mijn dromen en die hebben mij al op vele mooie plekken gebracht.

Wat karakter betreft ben ik (soms iets te) enthousiast, spontaan en niets is mij te gek, al zul je tijdens een bevalling niet merken dat ik er ben.

Interesse voor geboortefotografie had ik vanaf het eerste moment dat ik ermee in aanraking kwam. Na het zien van mijn eigen geboortefoto’s wist ik het zeker en na het fotograferen van mijn eerste geboorte was ik “verslaafd”!

Het in beeld brengen van waardevolle momenten/ herinneringen voor onszelf en anderen is wat mij echt gelukkig maakt!

Kennis maken

Op tijd kunnen zijn…

Is ontzettend belangrijk voor geboortefotografen. Daarom heb ik een werkgebied van maximaal 1.15 uur reisafstand. Gelukkig woon ik behoorlijk centraal en is mijn werkgebied daardoor behoorlijk groot. Ik ben werkzaam als geboortefotograaf binnen de cirkel:

Hoorn – Leeuwarden – Groningen – Zwolle – Amersfoort – Apeldoorn – Utrecht – Amsterdam – Almere

Geboortefotografie werkgebied

Geboortefotografie in het ziekenhuis

Ook steeds meer ziekenhuizen zien de waarde in van geboortefotografie. Met een aantal ziekenhuizen heb ik zelfs een contract mogen afsluiten dat ik op de OK mag fotograferen tijdens een (geplande) keizersnede.

Dit zijn de ziekenhuizen met wie ik een samenwerking heb:

Louise van den Broek iapbp

Prijzen

Hoewel één foto veel kan vertellen, kunnen de meeste levensverhalen niet in een foto verteld worden.

De pakketten die zijn samengesteld, zijn op dat gegeven gebaseerd. Ervaring heeft mij geleerd dat kiezen van een aantal foto’s ontzettend moeilijk is. Zelfs een ‘short story’ is niet in 10 foto’s te vertellen. Daarom heb ik ervoor gekozen om ieder pakket te voorzien van een ruime hoeveelheid foto’s en een prachtige highlight slideshow. Bijkomend voordeel? Zo heb je ook geen financiële verrassingen achteraf.

Omdat foto’s afgedrukt het mooist zijn om te bekijken, is bij de grotere pakketten altijd een prachtig handgemaakt album inbegrepen.

Onderstaande pakketten zijn slechts een indicatie van de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor de complete brochure en meer informatie.

Complete story

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek
 • 24/7 stand-by vanaf week 38
 • 100% back-up garantie
 • Fotografie vanaf 5-6 cm ontsluiting
 • Fotografie tot 2 uur na de geboorte
 • Short story (gezinsreportage) binnen 4 weken na de geboorte
 • Highlight slideshow met persoonlijke muziek
 • Luxe handgemaakt Linnen album 20×20 cm. met 30 pagina’s
 • Online (privé) galerij
 • ca. 200 zorgvuldig nabewerkte foto’s hoge resolutie
 • Reiskosten
1995 euro Meer informatie

Birth story

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek
 • 24/7 stand-by vanaf week 38
 • 100% back-up garantie
 • Fotografie vanaf 5-6 cm ontsluiting
 • Fotografie tot 2 uur na de geboorte
 • Highlight slideshow
 • Luxe handgemaakt Linnen album  20x20cm. met 20 pagina’s
 • Online (privé) galerij
 • ca. 150 zorgvuldig nabewerkte foto’s in hoge resolutie
 • Reiskosten
1295 euro Eerste ontmoeting met broertje/zusje vanaf 145 euro Meer informatie

Fresh 48

 • 2 uur fotografie binnen 48 uur na de geboorte
 • Highlight slideshow
 • Online privé galerij
 • Ca. 40 foto’s in hoge resolutie
  zorgvuldig nabewerkt
 • Reiskosten binnen 30km van Kraggenburg
495 euro Reiskosten 0,25ct per km Meer informatie

Wist je dat?

In eerste instantie wilde mijn man het niet, maar ik heb toen mijn “veto” uitgesproken. Ik was tenslotte degene die zou gaan bevallen. Achteraf was ik daar heel blij om aangezien de eerste bevalling het tegenovergestelde was van wat ik voor ogen had.

Bij het zien van de foto’s was mijn man de eerste bij wie de tranen over zijn wangen rolden. Toen we zwanger raakten van de tweede was er dan ook geen twijfel over mogelijk… Uiteraard zou er weer een fotograaf bij zijn. Heel fijn! Want deze bevalling was alles waar ik op had gehoopt bij de eerste en ook dat is heel speciaal / bijzonder om terug te zien.

Geboortefotografen.com wil jou als ouder helpen, een keuze te maken bij het zoeken naar een geboortefotograaf. Bij onze vereniging zijn alleen geboortefotografen aangesloten die voldoen aan de hoogste eisen om de mooiste geboortereportages af te leveren en kwaliteit en privacy te waarborgen.

Een keizersnede willen de meeste vrouwen zien te voorkomen, maar soms is er geen andere keuze in het belang van het kindje (en de moeder). Daarom is het goed om te weten dat ik in de volgende ziekenhuizen toestemming heb om mee de ok op te gaan:

 • Isala – Zwolle
 • Anthonius Leidsche Rijn – Utrecht
 • Meander – Amersfoort

Zo kunnen jullie dierbaren bijdragen aan de herinnering van de meest bijzondere momenten uit jullie leven.

Wanneer jullie hier gebruik van willen maken, ontvangen jullie van mij een link naar een persoonlijke pagina met betaalmogelijkheden.

Met als argument: Bevallen is iets voor ons samen?

1: Het spijt mij heel erg, maar bevallen doe je niet met zijn tweeën 😉 . Er is minimaal een verloskundige (+kraamhulp) aanwezig (thuisbevalling). In het ziekenhuis krijg je vaak nog veel meer mensen aan je bed (Bij mijn eerste bevalling heb ik 3 teams van 3 personen voorbij zien komen).

2: Als je mij opmerkt/ last van mij hebt tijdens de bevalling doe ik iets niet goed.

Bevallen is niet zomaar iets en vooral moeders zullen heel veel elementen van de bevalling vergeten. Hoe je kindje eruit zag direct na de geboorte bijvoorbeeld, de hoeveelheid huidsmeer, enz…

Daarnaast gaat een bevalling niet vanzelf. Het is een enorm heftige gebeurtenis met een enorme impact op je leven. Foto’s helpen bij de verwerking hiervan.

Ook zullen de foto’s de pijn van de bevalling naar de achtergrond doen verdwijnen. De foto’s laten namelijk zien waar het echt om draait. Alle emoties en liefde die voorbij komen.

Tot slot, veranderen alle mannen van mening na het zien van de foto’s 😉

  Direct contact


  Online marketing bureau