Journalistiek trouwfotograaf

Persoonlijk | Betrokken | Integer

Wat is jullie ideale bruiloft?

Groots met heel veel mensen of juist klein en intiem? Zomers in de buitenlucht of genieten winterse sferen? Misschien willen jullie wel helemaal niet trouwen en houden jullie het bij een geregistreerd partnerschap.

Dat is het mooie van deze tijd. De liefde vieren mag op jullie manier zoals jullie het willen. Er is geen goed of fout, echter één ding is zeker; op jullie “vier de liefde” dag zijn jullie de beste versie van jezelf, want jullie stralen.

Dat gevoel leg ik vast!

Als journalistiek trouwfotograaf fotografeer ik 90% van jullie dag gewoon zoals het is. Niemand hoeft te poseren en doet gewoon lekker zijn/ haar ding. Ik zal ook nooit vragen of een moment over mag of om iets opnieuw te doen. Daarnaast meng ik mij tussen de gasten en maak ik een praatje waardoor ik niet opval. Zo kan ik heel dichtbij komen en in een moment kruipen terwijl achteraf niemand beseft dat ik daarbij was.

Fotoshoot

Tot slot moet ook de fotoshoot (wanneer jullie die willen) gewoon lekker relaxed zijn en niet te lang duren. Kletsen, lachen, maar ook de romantiek gaan we zeker niet uit de weg! Vooral niet in de camera kijken. Op deze manier kan ik het beste uit jullie naar voren halen zonder dat we daar moeite voor hoeven doen.

Vertrouwen

Wederzijds vertrouwen en samenwerking is het belangrijkste ingrediënt van de reportages die ik maak . Dankzij dat vertrouwen kan ik in een moment kruipen zonder dat ik opgemerkt word en jullie unieke verhaal kan vertellen, hoe groot of klein een bruiloft ook gevierd wordt.

Vinden jullie het niet prettig om op de foto te gaan of zijn jullie nooit de juiste fotograaf tegen gekomen?

Misschien voel je je onzeker als je foto’s van jezelf terugziet? Of je voelt je ongemakkelijk voor de camera. Mijn insteek is dat dat echt niet hoeft al snap ik het heel goed. Niet iedereen staat graag in de spotlights.

Mijn complete werkwijze is dan ook gebaseerd op de volgende overtuiging:

Iedereen is fotogeniek, als je maar jezelf kunt zijn…

Met deze overtuiging en werkwijze lukt het mij foto’s te maken die jullie mee terug nemen naar dat moment en de verhalen te vertellen die het waard zijn om herinnerd te worden. Het verhaal dat veel meer vertelt dan alleen hoe mooi alles was die dag.

Mijn kernwaarden zijn:

persoonlijk, betrokken en integer. Door mijn persoonlijke aanpak ben je verzekerd van een exclusieve vastlegging van jullie dag. Dit komt onder andere omdat ik maximaal 15 bruiloften per jaar fotografeer. 

Ik ben betrokken in de aanloop naar jullie bruiloft en doe er alles aan zo dicht mogelijk bij jullie als uniek stel te blijven. De interactie tussen jullie en jullie gasten, de spontane momenten en de emoties die op jullie dag is wat de herinnering maakt.

Persoonlijk

Integer

Betrokken

Mijn werkwijze als journalistiek trouwfotograaf leg ik heel graag uit tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Plan onze kennismaking

Jullie datum al bekend?

Check direct mijn agenda!

  Hoewel één foto veel kan vertellen, kunnen de meeste levensverhalen niet in een foto verteld worden.

  De pakketten die zijn samengesteld, zijn op dat gegeven gebaseerd. Hoe groot of klein het verhaal ook is, als journalistiek trouwfotograaf vertel ik jullie verhaal met een ruime hoeveelheid foto’s en een prachtige highlight slideshow.

  Omdat foto’s afgedrukt het mooist zijn om te bekijken, is bij de grotere pakketten altijd een prachtig handgemaakt album inbegrepen.

  Onderstaande pakketten zijn slechts een indicatie van de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

  Full lovestory

  • Volledige dag fotografie
   (Aanvang van de dag tot einde feest)
  • Highlight slideshow
   met persoonlijke muziek
  • Online privé galerij
  • Ca. 500 foto’s in hoge resolutie
   zorgvuldig nabewerkt
  • Luxe handgemaakt album
   30x30cm met 50 pagina’s, linnen omslag en bijpassende bewaarbox
  • Reiskosten binnen Nederland
  3250 euro Second shooter 145,- per fotografie uur Meer informatie

  Lovestory

  • 8 uur fotografie
  • Highlight slideshow
   met persoonlijke muziek
  • Online privé galerij
  • Ca. 200 foto’s in hoge resolutie
   zorgvuldig nabewerkt
  • Luxe handgemaakt album
   30x30cm met 20 pagina’s en een linnen of velvet omslag
  • Reiskosten binnen Nederland
  1995 euro Extra uur fotografie: 145 euro Meer informatie

  Short story

  • 2 uur fotografie
  • Highlight slideshow
  • Online privé galerij
  • Ca. 40 foto’s in hoge resolutie
   zorgvuldig nabewerkt
  • Reiskosten binnen 30km van Kraggenburg

  Zolang de corona maatregelen van kracht zijn is dit pakket op alle weekdagen, inclusief de vrijdag te boeken.

  495 euro Extra uur fotografie: 145 euro Meer informatie

  Goede foto’s raken je, nemen je mee naar dat moment en vertellen verhalen die het waard zijn om herinnerd te worden.

  Het verhaal dat veel meer vertelt dan alleen hoe mooi alles was die dag.

  Veel gestelde vragen

  Een journalistiek trouwfotograaf fotografeert een bruiloft (of geregistreerd partnerschap) zoals het is, zal niet vragen of iets over mag en maakt gebruik van de mogelijkheden die er zijn.

  Dat wil niet zeggen dat ik helemaal nergens naar kijk.

  Wanneer je in een donker hoekje zit voor je make-up, vraag ik rustig of dat evt. dichter bij een raam zou mogen (ik weet zeker dat de visagist daar ook blij mee zal zijn 😉 ). Voor de first look wil ik ook nog wel eens een voorstel doen wanneer het bij de voordeur maar krap en donker is. Maar leidend is wat jullie willen.

  Zeker niet! Het allerbelangrijkste vind ik dat er een klik is en dat het goed voelt (van beide kanten). Vertrouwen is een onmisbaar ingrediënt voor de reportages die ik maak.

   

  Ik fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar.

  Zoals ik al eerder heb geschreven vind ik wederzijds vertrouwen ontzettend belangrijk. Om die reden wil ik “mijn” bruidsparen graag leren kennen zodat ik weet wie ik voor mijn lens heb. Het is mijn overtuiging dat ik dit niet waar kan maken wanneer ik onbeperkt bruiloften aanneem. Ook wil ik een bepaalde kwaliteit garanderen en dat kan ik niet wanneer ik twee lange dagen achter elkaar moet fotograferen.

  Ieder bruidspaar kan van mij dezelfde hoogwaardige kwaliteit en inzet verwachten.

  Ik ben vanaf 6 aaneengesloten uren te boeken, maar het liefst kom ik langer.

  Uiteindelijk ben ik als journalistiek trouwfotograaf een verteller van verhalen en vaak is een bruiloft na 6 uur nog niet klaar. Mijn meest geboekte pakket is dan ook die van 12 uur. Dan ben ik er vanaf het aankleden tot de avond lekker op gang is.

  Ja.

  Albums zijn tijdloos en het is zonde om foto’s op de computer te laten staan. Ook is mijn ervaring dat bruidsparen zelf het best lastig vinden om een mooi album in elkaar te zetten omdat er veel tijd in gaat zitten. En eerlijk is eerlijk… Zulke mooie albums vind je bijna nergens 😉 . Daarom is in ieder pakket minimaal een 20×20 album inbegrepen.

  Vooral niet teveel tijd!

  Als journalistiek trouwfotograaf fotografeer ik het liefst echte momenten. Neemt niet weg dat ik de fotoshoot een onmisbaar onderdeel vind van jullie dag! Even een moment samen waarin je verder geleefd wordt.

  Dat gezegd hebbende, een uurtje is meestal genoeg. Zeker wanneer ik er ’s avonds ook bij ben.

  Portretsessie:

  Het liefst doe ik de portretsessie in de omgeving waar jullie trouwen. Overal zijn mooie plekjes te vinden en het is zonde van de reistijd om ver weg te gaan. Aangezien jullie dag al vol genoeg gepland is (meestal), is een uurtje meer dan genoeg. Wanneer ik er ’s avonds nog bij ben probeer ik jullie ook nog altijd maximaal 10 minuutjes te “stelen” van jullie gasten.

  Voor jullie is dit heel fijn omdat jullie heel even samen zijn tijdens zo’n hectische dag en kunnen wij nog een paar snelle super toffe platen voor jullie schieten. Ik laat jullie graag wat voorbeelden hiervan zien!

  Vooral niet druk om maken!

  Ook met slecht weer kunnen we super gave foto’s maken. Een doorzichtige paraplu, kroeg, overkapping, varkensstal, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er gebruik van gemaakt om ondanks regen mooie foto’s te maken.

  Door creatief te zijn met flitsers, licht en inventieve invalshoeken hebben we maar heel weinig nodig om hele toffe platen te kunnen maken.

  In mijn algemene voorwaarden staat dat ik het recht heb om foto’s te gebruiken voor eigen promotie.

  Wanneer jullie dit echt niet willen dan heb ik daar uiteraard respect voor en zal ik de foto’s niet gebruiken!

  Maar,

  ik zal het wel altijd vragen omdat ik beeldmateriaal nodig heb om te kunnen laten zien aan toekomstige bruidsparen.

  Waar jullie op kunnen vertrouwen;
  – Ik publiceer nooit iets zonder dat jullie het eerst gezien hebben.
  – Ik gebruik alleen beelden waar ik trots op ben en die ik daarom graag aan toekomstige bruidsparen/ klanten wil laten zien.

  Online marketing bureau