Natuurlijke bevalling Isala

Natuurlijke bevalling Isala

Gepubliceerd op

Net na de bevalling werd ik ten huwelijk gevraagd door manlief. Toen zeiden we al 3x raden door wie we dit willen laten vastleggen. En zeker toen we de foto’s van de bevalling terug zagen waren we nog een keer verkocht. Wat een prachtig werk!

Huisje – Boompje – Baby

Tijdens je zwangerschap op zoek naar een huis (wat veel moeilijker bleek te zijn dan verwacht), een maand bij je schoonouders wonen en in week 37 de sleutel krijgen van je droomhuis… Stressvol, maar Dré en Sanne “deden dit gewoon even”.

Dat is ook meteen de reden waarom ik dit mooie stel ben tegen gekomen. Ze hebben namelijk ons huis gekocht en de klik was meteen zo onwijs goed dat Sanne het wel zag zitten wanneer ik de geboorte van hun kleine zou vastleggen. Gelukkig kregen ze alle tijd om het huis een beetje baby klaar te maken, want pas met 41 weken diende de kleine zich aan.

Schrikkeljaar? Gelukkig niet…

28 februari belde Sanne mij ‘s-ochtends dat het nu toch wel echt begonnen was. Ze begreep nu waarom iedereen zegt: “wanneer het een wee is, voel je het wel”. Het was echter nog niet heel erg regelmatig dus ik zorgde ervoor dat ik mijn spullen klaar had en dat ik de rest van de dag ieder moment weg zou kunnen gaan. Sanne was alleen thuis omdat Dré doordeweeks op de basis slaapt en die dag een belangrijk gesprek had. Ze wilde niet dat hij zonder reden terug zou komen en ze vermaakte zich wel met Netflix op de bank. Al ben ik in de loop van de dag toch maar even bij haar gaan kijken (wij zijn in hetzelfde dorp blijven wonen) omdat ik het niets vond dat ze alleen was. Toen ik binnenkwam bleek al snel dat ik mij voor niets zorgen maakte. Deze sterke vrouw redde het prima alleen. De rest van de dag bleef het dan ook een beetje zo doorgaan, totdat de verloskundige langs was geweest aan het eind van de middag. De weeën werden steeds heftiger en toen de verloskundige om acht uur ‘s-avonds weer kwam kijken, werd er al vrij snel besloten dat het tijd was om naar het ziekenhuis te gaan.

Wat ik zo bijzonder vond aan deze bevalling, was de manier waarop Sanne omging met de weeën en de manier waarop Dré haar verzorgde en begeleidde. Wat een ijzersterk team! In alle rust en totaal in haar eigen bubbel zuchtte Sanne de weeën weg en Dré (beiden hebben een verplegings/verzorgingsachtergrond) zorgde ervoor dat ze zo comfortabel mogelijk was. Zowel de verpleging als de verloskundige hadden vrij weinig te doen. Ze deden het echt samen.

Rond tien over twee ‘s-nachts (we hadden al gegrapt dat het maar goed was dat het geen schrikkeljaar was 😉 ), mocht Sanne dan eindelijk gaan persen. Op de baarkruk werd tien minuten later (ja echt… 10 minuten!) een prachtig nieuw mensje geboren. Sanne mocht en kon de kleine zelf aanpakken en nadat de navelstreng rond de nek was weggehaald werd duidelijk dat er een heel mooi flink jongetje was geboren (geslacht was nog niet bekend) met de naam Ip.

Wat is deze kleine jongen vredig en in alle rust ter wereld gekomen. Op het moment dat Sanne dacht dat ze niet meer kon, was Dré daar om haar het laatste stuk door te begeleiden, en hoe! Samen aan een half woord genoeg.

Huwelijksaanzoek

Daarom was het ook zo geweldig mooi dat Dré daarna zijn Sanne ten huwelijk heeft gevraagd. Wij (verloskundige, verpleging en ik) waren al in het complot betrokken, maar Sanne heeft helemaal niets doorgehad. Toen zij een wee aan het wegpuffen was, had Dré ons al de romper laten zien waarop geschreven was: “mama wil jij met papa trouwen?” en toen het moment van het aanzoek daar was, heeft iedereen in de kamer een traantje weggepinkt volgens mij.

Lieve Dré & Sanne, wat was het bijzonder en een enorme eer om dit voor jullie vast te mogen leggen. Nu gaan wij elkaar in de toekomst vast en zeker vaker zien, maar voor nu wens ik jullie natuurlijk heel veel geluk samen met de kleine Ip.

Liefs Louise

Natuurlijke bevalling Isala

Natuurlijke bevalling Isala

Natuurlijke bevalling Isala

Natuurlijke bevalling Isala

Geboortefotograaf Noordoostpolder

geboortefotograaf Zwolle

Geboortefotograaf Zwolle

Natuurlijke bevalling Isala

Natuurlijke bevalling Isala

Natuurlijke bevalling Isala

Natuurlijke bevalling Isala

Geboortefotograaf Noordoostpolder

Natuurlijke bevalling Isala

origineel huwelijksaanzoek

origineel huwelijksaanzoek

Natuurlijke bevalling Isala

Tot slot:

Deze bevalling werd begeleid door Anemoon, van verloskundige praktijk de Wijde Wieden en de nachtdienst van het Isala ziekenhuis Zwolle. Ik ben hun erg dankbaar voor de fijne samenwerking en de vrijheid die ik heb gekregen om een zo mooi mogelijke herinnering voor de ouders te kunnen maken.

Voor alle beelden die ik toon in deze blog, op mijn website en social media kanalen, heb ik specifieke toestemming gekregen van de ouders. Niets hiervan mag zonder toestemming elders worden gebruikt of gepubliceerd.

Online marketing bureau