Nog een laatste keer

Nog een laatste keer

Gepubliceerd op

We hadden nooit verwacht dat er in die, emotionele, twee uurtjes, zoveel bijzondere foto’s zouden zijn gemaakt. We kijken nog dagelijks naar de foto’s, deze helpen echt bij de verwerking.

Nog een laatste keer je aanraken, nog een laatste keer knuffelen, kusjes geven,

alles nog één laatste keer…

Het verhaal van de ouders

Tijdens de 20 weken echo zagen ze verschillende afwijkingen bij ons zoontje. Na een vruchtwaterpunctie bleek hij een zeldzame spierziekte te hebben. Er werd ons verteld dat de ademhalingsspieren niet genoeg ontwikkelen om na de geboorte te kunnen ademhalen. Wij hebben daarom het moeilijke besluit genomen om de zwangerschap te beëindigen.

Met 23 weken en 5 dagen is ons zoontje stilgeboren. Toen we weer naar huis mochten, heeft Louise vanuit stichting Still mooie foto’s van ons drie gemaakt.

Louise nam eerst de tijd om ons verhaal te horen en kennis te maken, voor ze foto’s maakte. Hierdoor voelden we ons snel op ons gemak, waardoor we besloten haar ook te vragen om het afscheid te fotograferen in het crematorium.

De dag van de crematie kwam Louise een uur eerder naar ons huis om foto’s te maken. Dit voelde aan het begin wat ongemakkelijk, omdat het zo’n emotioneel en intiem moment was. Louise deed zeker haar best om op de achtergrond te blijven, maar je bent toch met drie personen in een klein huis. In het crematorium hebben we niet eens meer gemerkt dat er foto’s gemaakt werden.

We kregen de foto’s al heel snel na het afscheid en ze waren erg indrukwekkend. We hadden nooit verwacht dat er in die, emotionele, twee uurtjes, zoveel bijzondere foto’s zouden zijn gemaakt. We kijken nog dagelijks naar de foto’s, deze helpen echt bij de verwerking. Wanneer je de foto’s ziet, komt direct de emotie van die dag terug. Louise is overduidelijk een hele goede fotograaf en we zouden haar zeker weer vragen.

 

Wil je meer weten over afscheidsfotografie?

Meer informatie
Online marketing bureau