Onverwachte thuisbevalling

Onverwachte thuisbevalling

Gepubliceerd op

Na het vastleggen van de geboorte van onze eerste zoon en ons huwelijk is ze niet meer weg te denken bij grote life-events in ons leven.

Wat ik enorm prettig vindt is de omgang die Louise met ons heeft. Ze is er en neemt de tijd voor een praatje maar ze is er ook weer niet. Je hebt niet door op welke plekken ze soms staat of zit om een foto te maken. Ik heb zelf niet graag ‘vreemde mensen’ om mij heen en zeker bij zo’n belangrijke gebeurtenis. Louise zorgt er voor dat ook ik mij op mijn gemak voel en het mensenmens dat ze is maakt dat haar aanwezigheid bijna als vanzelfsprekend is.

André

Dré & Sanne leerde ik kennen toen ze ons huis kochten. Sanne liet toen vallen dat ze eigenlijk wel op zoek was naar een geboortefotograaf en ik gaf aan dat ik geboortefotograaf was. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder, heb ik de geboorte van hun oudste zoon Ip mogen meemaken, hun bruiloft en de geboorte van hun jongste zoon Rif.

Vrienden

De fase van “gewoon” klanten zijn we al ver voorbij en je kunt beter stellen dat we inmiddels goede vrienden zijn. Ik vind het dan ook ongelofelijk bijzonder dat ik hun gezin en liefde van zo dichtbij heb mogen zien groeien. Vandaar dat ik ook echt geen nee kon zeggen toen Sanne tijdens de fotoshoot van hun bruiloft aangaf weer zwanger te zijn en dat ze hoopte dat ik weer wilde fotograferen, ondanks dat ze was uitgerekend met kerst.

Hoewel Sanne hoopte dat de kleine zich zou aandienen voor de kerst (het rommelde al flink), zat de kleine wel prima bij mama (het geslacht wisten we nog niet), ook oud en nieuw ging ruimschoots voorbij. Toen ik van Sanne allemaal vrolijke foto’s kreeg vanuit de orchideeënhoeve, wist ik ook dat zaterdag 4 januari niet de dag zou zijn.

Zondag 5 januari | 41.3

Toch had de kleine wel een beetje naar zijn moeder geluisterd. Ze wilde namelijk echt niet naar het ziekenhuis voor controle op maandag en zondag is een mooie dag om geboren te worden. Ik werd dan ook om 07.51 geappt:

S: Goeiemorgen? Ben je al wakker
Ik: Nu net 😉 (Mijn kinderen sliepen voor het eerst een keer uit)
S: Ik heb eindelijk weeën!
Ik: YEAH!!!

Onverwachte thuisbevalling

De verloskundige (praktijk wijde wieden) moest nog uit Zwolle komen en ze wonen natuurlijk ontzettend dichtbij, toch was ik onrustig. Sanne had namelijk met Ip een hele soepele/ vlotte bevalling gehad. Dus ik omkleden, ontbijten en ondertussen het appen met Dré over genomen. Ze wilden eigenlijk naar het ziekenhuis dus ik besloot alvast die kant op te gaan, zodat ik dan meteen achter ze aan kon rijden. De verloskundige was er net voor mij en net toen ik aan kwam kreeg ik een appje dat ik kon komen. Het ziekenhuis zag Sanne alleen niet meer zitten en aangezien ze ook al op 5cm ontsluiting zat, werd er besloten dat het een thuisbevalling zou gaan worden. Ik stiekem wel blij, want de kerstboom stond nog en de kleuren bij hun in huis werken heel mooi in foto’s ;).

Binnen lag Sanne nog op de bank, in tranen van geluk omdat het eindelijk was begonnen. Dus toen ik haar een knuffel gaf, mocht ik haar meteen even ondersteunen bij het opvangen van een wee.

Sanne vangt net zoals bij Ip heel rustig en in zichzelf gekeerd de weeën op. Ondertussen komt ook de kraamhulp binnen die helpt bij de bevalling en hun eigen kraamhulp die zal helpen in de week zelf komt kijken (niet alle kraamzusters mogen ook de verloskundige ondersteunen bij een bevalling). Al met al wordt het wel wat drukker in de kamer zo, maar iedereen doet zijn ding zodat het wel rustig is verder.

Meconiumhoudend vruchtwater,  toch nog naar het ziekenhuis?

Ondertussen is het 12 uur geweest en krijgt Sanne het steeds zwaarder. Na een check zit ze nog maar op 6cm, maar de verloskundige besluit haar vliezen te breken omdat ze vermoed dat het dan ineens een stuk sneller zou gaan. Ondanks de kleine tegenvaller (meconium in het vruchtwater), besluit de verloskundige om toch thuis te blijven. De afstand tot het ziekenhuis is groot en het risico klein. Wel vraagt ze een ambulance team om stand-by te staan voor het geval dat. Stand-by staan kreeg alleen een iets andere betekenis toen de auto dwars voor de deur werd geparkeerd en de broeders naar binnen kwamen. Na overleg heb ik dan ook maar even de buren geappt (ook goede vrienden van ons 😉 ), dat het om een voorzorgsmaatregel ging.

Ondanks alle drukte bleef Sanne bij zichzelf en focuste op wat ze moest doen. De verloskundige had gelijk gehad, het ging nu ook ontzettend snel. Uiteindelijk is om 13.43 een kerngezond jongetje geboren met de naam Rif.

Aangezien hij het meteen zo goed deed, vertrok het ambulance personeel weer even snel als dat ze gekomen waren en konden Sanne & Dré een beetje op adem komen. Ip wilde bij binnenkomst meteen zijn speen met zijn kleine broertje delen (hoe lief) en ook de kersverse opa en oma waren helemaal gelukkig met de komst van hun kleinkind.

Voor mij hoog tijd om afscheid te nemen en lekker naar huis te gaan. Als je dan de woorden meekrijgt: “we hebben niemand liever dan jij erbij”, dan maakt mij dat een beetje extra gelukkig.

Liefs Louise

Het was de 3e keer dat Louise bij een belangrijk moment in ons leven aanwezig was. En het bevallingsteam (manlief en de verloskundige) voelde eigenlijk niet compleet totdat Louise binnen was.

Sanne

Onverwachte thuisbevalling Onverwachte thuisbevalling happy socks Bevallen met Kerst geboortefotografie bevallen met kerst Onverwachte thuisbevalling Onverwachte thuisbevalling geboortefotograaf Louise van den Broek Onverwachte thuisbevalling Geboortefotograaf Louise van den Broek Onverwachte thuisbevalling Onverwachte thuisbevalling Eerste ontmoeting grote broer grote broer Onverwachte thuisbevalling Controles Foetus houding Onverwachte thuisbevalling Onverwachte thuisbevalling babyliefde Onverwachte thuisbevalling Onverwachte thuisbevalling

Online marketing bureau