Samen afscheid nemen

Samen afscheid nemen

Gepubliceerd op

In deze voor ons moeilijke tijd met het afscheid van onze baby, heeft Louise (mede namens stichting Still) een lichtpuntje in ons huis weten te brengen.

Sinds oktober fotografeer ik voor stichting Still. Een stichting die een laatste herinnering schenkt aan ouders die hun baby/ kind verliezen. In de eerste week mocht ik meteen twee keer op pad. Na deze reportages werd ik door de ouders van beide kindjes gevraagd om de uitvaart vast te leggen.

Samen afscheid nemen

Het fotograferen van het afscheid van een baby is voor mij de meest intens en moeilijkst om te doen. Tegelijkertijd ben ik zo dankbaar dat ik deze (soms enige) herinnering aan ouders kan geven. Beelden van hun prachtige meisje die helaas niet sterk genoeg was om haar plek op deze aarde in te nemen. Dat ze altijd al haar details kunnen herinneren dankzij de foto’s.

Deze foto is gemaakt vlak voordat dit meisje gecremeerd zou worden. Na een week van afscheid nemen, knoopten haar ouders samen haar mandje nog een laatste keer dicht. Samen tilden ze haar voorzichtig nog een laatste keer op om haar vervolgens voor de allerlaatste keer dag te zeggen.

Voor mij laat deze foto zien hoe welkom, geliefd en gekoesterd dit meisje was.

Samen afscheid nemen

Afscheid nemen van je kind is een onmogelijk moeilijke opgave. Foto’s kunnen helpen bij het verwerken van dit verdriet doordat het “makkelijker” wordt om over haar te praten aan de hand van beelden.

Meer informatie
Online marketing bureau